SSK-Skellefteå!

Enda träningsmatchen i AXA, så självklart skulle man dit. Det var en ganska kul match, båda lagen hade ungefär lika mycket puck och en ganska jämn match för övrigt. Tyvärr var det Skellefteå som tog hem vinsten, trist men men tur att det bara var en träningsmatch. Stefan pettersson spelade och gjorde även ett mål, kul för han och Videll gjorde mål strax efter.

Yared hagos spelar i Skellefteå och precis när vi satt och snackade om honom, fick han en puck mitt i huvudet och fick med hjälp ledas blodig av isen. Lite läskigt alltså.

Skönt med lite hockey, nu längtar man efter att säsongen ska dra igång på allvar..

Match ikväll!

Mora-SSK
Sjögren i mål och både Stefan Pettersson och Linus Klasen borta pga ont i halsen respektive nackspärr. Får se hur det går, vore kul med vinst men jag tror att det blir svårt. En tuff match verkligen... Vi får se!

Rätt man på rätt plats!


Jag tror att det kommer visa sig att Peter x2 är bland det bästa som hänt SSK på länge. Det kommer ta ett tag tills dem är helt  på det klara med vad dem vill göra  och vad som ska ske men när dem lyckas kommer det vara med besked.

Kolla bara på Jensa tillexempel. Han var en av dem absolut sämsta spelarna förra säsongen, allt han gjorde var i stort sett fel men han har börjat den här säsongen riktigt bra och vad är en stor faktor enligt honom själv?? Joo tränarna, man håller inte tillbaka honom utan han får spela på sitt sätt och det är då han kan visa vad han går för...
Positivt!!!

Dem hittar även på mycket grejer med killarna vilket ger en bra stämning i laget och dem blir mer sammansvetsade som ett lag.


6-1!

Blev resulatet mellan SSK- Malmö. Kul!
Killarna var ganska duktiga, så det var riktigt kul att se.
SSK hade ju vunnit matchen mot Huddinge oxå på förmiddagen, kul.
Det var lite folk som kom och kollade, mest killarnas familjer o dem andra lagens spelare...



Telge-Cup!

Just nu håller Telge-cup på. Så ta er till AXA och heja fram småkillarna J18. Klockan 18.30 idag spelar SSK-Malmö, missa inte den tex. Jag ska dit hade jag tänkt mig. Det är roligt med såna här turneringar för småkillarna, riktigt roligt. Lagen som är med är SSK, Huddinge, Malmö, Västerås och Mora.

Jag hoppas få se lite folk ute på AXA och kan ni inte kolla idag, så håller ju turneringen på hela helgen.

            

Jaha!

Despo verkar hamna i Björklöven.. Det var ju tal om många stora klubbar som var efter honom. Vart tog dem vägen tro?

Idag..

Tränade Mikael Samuelsson på AXA!


Äntligen!

Jag säger bara ÄNTLIGEN!
Finally tar man hjälp från en mental coach. Jag tror att detta beslut kommer märkas positivt i laget och jag tror att man kommer spela helt annorlunda än tidigare.. Det psykiska är minst lika viktigt som den fysiska träningen.. Det är Anders Nilsson som har fått äran att hjälpa killarna och jag hoppas att han lyckas.


Det är det här som killarna behövde förra året men som jag tror man var lite för stolta för. Jag har sett elitserie lag som tagit hjälp från såna här mentala coacher och det blir ett helt annat lag. Mycket sitter i huvudet på dem här killarna och man måste försöka få ut allting för att lyckas.

Det är ingen ide att spela med jätte skickliga hockeyspelare som spelar hur bra som helst om dem inte klarar av pressen som dem har på sig hela tiden. Om dem inte klarar av att ta förlusterna och komma igen..

Sånt är viktigt och nu hoppas jag att laget SSK tar detta på allvar och att detta kommer märkas av i deras spel.


Go go go!

Killarna tränar på! Idag både på is och vissa av killarna, endast några kan tilläggas fystränade också. Det ser bra ut!
Lehoux tränar upp son hand, hoppas det ordnar sig till premiären men han tränar den iallafall på alla möjliga sätt, så vi får hålla tummarna..

Sen blev det ner på stan för några av killarna och kul att se att dem nya verkar trivas väldigt bra med grabbarna.. Positivt för laget...

Har vi funnit vår back?

Det spekuleras just nu om att Thomas Rhodin kan välja att spela i SSK denna säsong. Vi letar ju som sagt var efter en offensiv högerfattad back och det är just vad Rhodin är. Rhodin kommer senast från Färjestad, där han inte fick fortsatt kontrakt. 

I torsdags träffade han Peter Popovic och Stefan Jonsson och snackade lite och han säger själv att SSK känns som det bästa alternativet i dags läget.

Det som kan tilläggas är att han är 38 år gammal, så han är ingen ungdom direkt längre..
E han vad SSK behöver eller kommer det inte funka alls? Det återstår att se, jag är lite osäker.
Det kan vara bra på ett sätt att ha en så pass gammal och rutinerad spelare i laget, då vi har så många unga spelare i truppen idag som kanske kan lära sig lite av honom men man vet ju oxå att han inte kommer spela särskilt länge i klubben pga åldern. 38 är ganska saftigt för att vara hockeyspelare..

Men vi får se, blir intressant att se vad han väljer att göra!

                         

Inställt!

Träningsmatchen på fredag mot Leksand i Hedemora är inställd. Tydligen är dem så skadedrabbade att dem inte kan ställa upp. Tråkigt men men.. Vi har ju en match på torsdag iallafall...

                                                   


Ändrat!

Träningsmatchen här i Axa Sports Center den 27/8 SSK- SAIK är framflyttad en timma pga att Skellefteå spelarna ska hinna ta sista flyget på Arlanda hem. Så matchen börjar alltså 18:00 istället för 19:00 som man gått ut med förut. 

                                                 


Träna på!

Killarna tränar på, både på is och på gymmet. Ser bra ut, dem blir mer sammspelade för varje dag som går och förhoppningsvis har vi ett vasst o taggat lag den 24/7 mot LHC.

Det blir intressant att följa det här laget under säsongen och vi får hålla tummarna på slutspel.....
Iallafall ska vi hålla oss kvar i elitserien, finns många lag där nere som mer än gärna vill ta sig upp och knipa en ärofylld plats i elitserien men vår plats ska vi hålla i hårt, eller hur?


Förlust efter straffar!

Även fast det blev förlust efter straffar (3-2) spelade SSK betydligt bättre än vad man gjorde mot AIK.  Det är ju iallafall positivt även fast det finns mycket att jobba på fortfarande.. Ska vi hänga kvar i Elitserien, måste vi komma upp några snäpp till.
Men det ser ändå ganska bra ut, vissa spelare visar sig mer än andra och jag tror att det kommer bli en spännande säsong för många av spelarna. Klasen, Petri, Julian och Almtorp spelade bra under matchen och det märks att vissa spelare passar att spela med varandra. Gör dem rättvisa om man säger så.

Målskyttar blev: Jonas Almtorp och Linus Klasen.

Per Hallin fick en liten känning i ljumsken under uppvärmningen, men jag tror inte att det är speciellt allvarligt.

Kan noteras att Rodrigo Lavins och Olegs Sorokins (fd SSK:spelare) spelar i Dynamo Riga.


     


SSK-Dynamo Riga

Nya tag i ny match idag.. Denna gång mot ett lite tuffare motstånd Dynamo Riga. Ett lag med många bra spelare.. Så om man vill se denna match får man ta sig till Arboga ikväll.

Vi får hoppas på vinst även fast det kommer bli jäkligt tufft men men.... Lycka till ikväll grabbar!

Ps. Yanick kommer förmodligen spela ikväll, första gången i SSK-tröja...

SSK-AIK 3-3

Första träningsmatchen avklarad. Med massor av känslor på isen..
Första perioden var ett stort skämt, AIK:arna fick sätta enkla mål och vi gjorde stora misstag, framförallt i egen zon. Man märkte att man inte hunnit spelats ihop sig särskilt mycket och att det var lite sega ben på grabbarna. Andra perioden började väl lite likadant men sen fick killarna lite x-tra glöd och vi började ta igen.. Tredje perioden blev ännu bättre och man blev lite mer positiv för kommande säsong.

Hur kul var det inte att det just var Lukas Kilström, Fredrik Andersson och Blaz Gregorc som fick sätta målen... Jätte roligt och jag måste faktiskt säga att jag blev imponerad av dem unga spelarna igår..

Blaz och Lukas gjorde riktigt bra i från sig och kändes som ganska säkra på planen.. Fredrik Andersson försökte visa att han platsar i A-laget och att han kommer vilja ha mycket speltid i år.

Och för att prata om nyförvärven såg det ganska bra ut tycker jag. Julian såg verkligen het ut och var framme lite överallt. Jag tror att han kommer bli en väldigt viktig spelare för SSK, samma sak i Jonas Almtorp. Han åkte på han med och höll sig framme.. Fredrik Svensson såg man kanske inte så jätte mycket av men svårt att säga nåt efter en match, särskilt första matchen oxå.

Men som jag förutspådde var det mycket känslor på isen, mycket tjafs och bråk. Några rejäla slagsmål blev det. Våran lilla minsting Klasen var inblandad i ett om man säger såå. Han gav den andra killen en känga som jag inte trott han skulle gett om AIK:arn inte hade sagt det han sa till honom.  Men det är ganska tufft av en sån liten kille som Klasen att våga ge sig in i det...

Det var lugnt i publiken, inte så jätte mycket AIK:are där tyckte ja.. Så det var ju himla skönt iallafall..

Många av våra gamla spelare gjorde stora misstag igår och jag hoppas verkligen att dem kommer spela upp sig rejält, annars undrar jag varför man låtit dem fått fortsatt kontrakt  till denna säsong. Det var dem unga killarna som imponerade på mig igår som sagt var.....

Men det var lite roligt, igår satt Yanick Lehoux och snackade med en av killarna i laget och frågade lite allt möjligt om hockeyn här i Sverige. Så frågade han om det var mycket slagsmål på isen?  Den andra killen sa: Nej, nej nej.. Vi har inte alls mycket slagsmål här, iinga speciella fighters eller nåt sånt.. Det händer bara nån enstaka gång..
Jag undrar vad Yanick tänkte igår när han stod o kollade på matchen... va det ett skämt eller? Så mycket gruff på en träningsmatch, hahha...

Snart dax för match!

Vem längtar inte till imorn? Första träningsmatchen.. Har köpt biljetter nu och är verkligen taggad.. SSK-AIK, tror att det kommer bli en ganska kul match med lite känslor med i leken fast att det är första matchen, gäller ingenting, killarna inte riktigt är i form än etc. Men det blir kul, nu måste bara SSK visa att det var rätt lag som spelar i Elitserien denna säsong.

Men jag måste fråga en grej! Hur FAN tänkte man genom att sätta en träningsmatch i Gnesta Ishall mot AIK?????
Alla vet att AIk:publiken inte är den roligaste och i Gnesta ishall känns det som att om man åker dit för att bråka o tjafsa har man stor chans att lyckas. Jag tror inte att det kommer finnas tillräckligt med vakter för att hålla reda på alla.. Men vi får väl se hur det går! Kanske funkar jätte bra men jag skulle nog iallafall inte ta med mina barn på denna match.... Det är såå lätt att andra än bråkstakarna kommer till skada och jag skulle nog inte vilja utsätta barn för det, så låt dem följa med på en annan match, där motståndet inte heter AIK....


Nix!

Ingen Ville Lajunen i SSK nästa säsong, han blir kvar i sin nuvarande klubb.
Jakten efter backen fortsätter!

Rykten!

Om att den 21-åriga finnen Ville Lajunen är intressant i SSK:s ögon. Man har kontakt med hans agent och att vi behöver en back till är det väl ingen som undgått.  Ung begåvad kille vore kul att få hit..
Men som sagt var det är en så länge bara rykten och SSK har flera olika spelare i åtanke men det vore rikigt kul med just den här killen tycker jag..
Annars får man väl snart höra om en 37-årig back som skrivit på för SSK, skadedrabbad hela förra säsongen och har ett knä som krånglar. Tappat en del av formen men vill avsluta sin karriär i Sverige.. Näää, det hoppas jag verkligen inte på... Ung och fräscht... Gärna väldig duktig oxå såklart...


                       


Mats Kilström sportchef!

Han har agerat sportchef ett bra tag nu men bara tillfälligt men nu går man ut med att man tillsatt tjänsten med Mats Kilström själv. Varför man varit osäker på vem som skulle tillsätta rollen är oklart och frågan är varför inte Kilström blev utsedd på en gång... Väntade man sig att hitta någon annan, när man inte gjorde det var det här det lättaste sättet?? ingen aning, vi får väl se!
Hoppas bara att han är bra för föreningen och vi hälsar honom välkommen..

Ispremiären avklarad!

Så har killarna gått ut på is!
Det var ca 1000 SSK:fans som befann sig på Axa idag för att bevittna SSK:s ispremiär. Det hela inleddes med tränar och spelarpresentationer. Mycket intressant och Peter o Peter fick berätta lite om läget och hur dem tänkt lagt upp träningen framöver. Spelarna kom ut och det var inte lite applåder dem fick.  Att vissa fick lite mer än andra är väl inte konstigt och riktiga publikfavoriter verkar vara  bla Stefan pettersson, Björn Bjurling, Robban Carlsson, Per Hallin och Petri Pakaslahti. Dem nya killarna fick även dem mycket applåder och alla var väldigt spända för att se hur dem spelade. Träningen började med diverse övningar och för att vara första ispasset tillsammans tycker jag att det såt OK ut. Visst var dem lite ringrostiga och lite sega i benen men konstigt hade det varit annars... Vi har väldigt många yngre killar med i laget i år som kommer lära sig massor av dem äldre under säsongen men jag hoppas på att dem verkligen kommer få en chans här i SSK nu.

På pappret har vi inget tungt lag att komma med. Vi har våra trogna spelare som lirat här länge, vi har flera som varit skadedrabbade förra säsongen, många unga och ej rutinerade spelare och inte allt för många nyförvärv. Många sågar oss redan, tydligen ska vi inte ha en chans i elitserien och att vi hamnar jumbo och kvalserien blir nästa har flera gått ut och sagt redan men jag tror inte att detta kommer stämma.

Nej, vi har inget toppen lag iår, det är bara att erkänna men jag tror att peterX2 är perfekta tränare för dessa killar och jag tror att när elitserien börjar kommer vi ha det sammansvetsat och positivt lag som kommer kämpa järnet varje match. Vi kommer attackera underifrån och vi kommer visa alla att dem hade fel...

Jag hoppas detta iallfall, även fast jag själv känner mig lite änslig om utgången men det blir verkligen spännande att se detta lag på isen och jag håller tummarna för att det ska gå toppen..

Efter träningen blev det autografskrivning och många barn fick sina idolers namnteckning!

En lyckad dag för både spelare och fans!

Lite bilder från dagen!
















ISPREMIÄR!

Inte har du missat att Ispremiären är imorgon?
17:00 smäller det, då går killarna på is för första gången den här säsongen...
Självklart ska man dit och jag hoppas att många tänker likadant.. Att visa killarna vårt stöd redan från början är väldigt viktigt och kan ge killarna lite extra glöd..

Så lyd mitt råd, kl 17:00 befinn er på Axa sports center, stöd killarna och kolla in våran nya spelartrupp.
Ta med barnen som både får ta autografer och  gratis glass.

Hockeeyfebern startar imorgon, ett steg närmare allvaret!


RSS 2.0